2011. augusztus 17., szerda

Tündérország

Hirtelen -maga sem sejtve miként- a hátsókertben találta magát. Csak az ismerős almafák hallgatag rengetege nyújtott egy csepp vigaszt nagy magányában.
Fázott, reszketett, de mintha valami kellemes érzés töltötte volna el. Olyan furcsa volt számára az ünnepi díszbe öltözött szelíd liget.
Apró lépteinek nyoma alig látszódott a hótakaróban. Minden olyan ismeretlennek, ám mégis barátságosnak tűnt körülötte; nem értette, hogy az a hely, ahol szinte az egész gyerekkorát töltötte, hogy lehet egyszerre ilyen különösen idegen.
Csak állt és nézett és nem hitt két szemének "Ilyen nem létezik a Földön, ez biztosan csak álom." - gondolta magában, bár minden olyan valós volt.
A puha szél szegődött csak útitársául: lágyan karon fogta, kicsit mintha meg is cirógatta volna bársony kezével; nem sürgette, hagyta, hadd élvezze egy percig a varázslatos táj nyújtotta képet.
Aztán nekiiramodott, szaladt végestelen-végig az almafák között, táncolt, ugrált. Még sosem érzett ilyen önfeledtséget, csak ő volt egyedül a hatalmas, békés ligetben. Most először érezte magát igazán szabadnak.
De valami különös, apró nesz zavarta meg hirtelen csöndes magányát.
Megfordult, fülelt, de semmi. Odaszaladt, ahonnan a zajt hallotta, hisz kíváncsiságát sosem tudta leküzdeni, de nem volt ott semmi sem...
Még alaposabban szétnézett. Ott volt egy olyan kis apróm csillámló akármicsoda: egy hópihe.
Mielőtt jobban szemügyre tudta volna venni, valami különös erő kezdte el maga felé vonzani, aztán egyre csak távolodott az erdőtől.
Kinyitotta nagy szemeit, s fáradt tekintettel meredt a nagy hintaágy meleg karjaiból a rügyező almafákra. Nem nagyon értette, hogy mi történt vele, mégis kellemes érzések kavarogtak benne.
Két zsibbadó lábát vizsgálgatta, és úgy érzete, mintha épp most olvadoznának.
A hintaágy alatt egy apró kis tócsára lett figyelmes. Ez is olyan különös volt, hiszen már hetek óta egy csepp eső sem hullott a környéken sehol. De a tócsa mégis ott volt.
"Az nem lehet... - gondolta értetlenül - vagy mégis???!!!"

(2011. január)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése